Grote hoeveelheid cash geld aangetroffen in verborgen ruimte bij eerdere actie. (foto ter illustratie) © Politie

Cash geld, heroïne en cocaïne in verborgen ruimtes en Mercedes AMG in beslag in Rotterdam

Bij controles afgelopen weekend heeft de Rotterdamse politie cash geld, cocaïne en heroïne aangetroffen in verborgen ruimtes. De politie nam ook twee Mercedessen waaronder een AMG in beslag.

Tijdens de controles afgelopen vrijdag en zaterdag in Rotterdam-Zuid werden vier auto’s aangetroffen met verborgen ruimtes. Van de vier auto’s nam de politie één met een lege verborgen ruimte in beslag en overgedragen aan de douane. In de andere drie auto’s bleek de verborgen ruimte gevuld te zijn met onder meer drugs. Agenten namen 250 gram heroïne en 40.000 euro cash in beslag. Vijf personen zijn aangehouden en vastgezet.

Een Mercedes E350 en een AMG van twee personen zijn afwachting van nader onderzoek in beslag genomen omdat de politie vermoedt dat deze met crimineel verkregen vermogen zijn betaald. Over de eigenaar van de Mercedes AMG had het integrale afpakteam informatie verkregen dat hij deze auto met cash geld had afgerekend. De politie is na deze informatie gericht op zoek gegaan naar de eigenaar en heeft de auto vrijdag in beslag genomen.

Verder werd tijdens de controle van een auto tien ponypacks aangetroffen met cocaïne en vier XTC-pillen. De bestuurder bleek lid te zijn van een motorclub. Even verderop werd tijdens de surveillance een opvallende overdracht gezien tussen twee mannen. De agenten hebben doorgepakt en bij controle bleek het te gaan om een blok cocaïne van een kilogram. Beide mannen zijn aangehouden.