De politie in Rotterdam heeft afgelopen week bij verschillende invallen in luxe appartementen onder meer een grote hoeveelheid contant geld, vuurwapens en exclusieve horloges aangetroffen en in beslag genomen. Er zijn ook meerdere aanhoudingen verricht.

Vorige week dinsdag zagen agenten rond 09.00 een auto rijden, die bij het zien van de politie op hoge snelheid een parkeergarage van een luxe appartementencomplex in Rotterdam-Zuid in reed. De agenten besloten daarop het voertuig en de inzittende te controleren.

In de auto zaten een 43-jarige man uit Rotterdam en een 33-jarige man uit Den Haag die volgens de politie verschillende verklaringen aflegden. Nader onderzoek leidde naar een appartement elders op Zuid. Daar werden zes vuurwapens, een geluidsdemper en munitie, 1,5 kilo harddrugs én softdrugs en 2,5 kilo versnijdingsmiddelen gevonden. De Hagenaar is heengezonden de Rotterdammer zit nog vast.

Op dezelfde dag zagen agenten in een parkeergarage van een woontoren op de Kop van Zuid, wederom een automobilist die verdacht gedrag liet zien. In de auto zaten twee mannen uit Rotterdam van 30 en 36 jaar oud. De mannen hadden 32.000 euro cash in een rugtas liggen.

Verder onderzoek in verschillende woningen leverde nog meer geld op, zo’n 39.000 euro. Ook werden er dure exclusieve horloges gevonden en in beslag genomen. De verdachten hebben afstand gedaan van het geld.

Een dag later deed de politie een inval bij een 41-jarige Rotterdammer die ervan verdacht wordt vanuit zijn luxe appartement drugs te dealen en geld wit te wassen. De politie kwam de man op het spoor nadat geobserveerd hoe een man een snelle bezoek bracht aan het luxueus appartement. Toen hij gecontroleerd werd bleek hij verschillende soorten drugs bij zich te hebben. Het onderzoek leidde naar het appartement en de Rotterdammer.

Bij een doorzoeking in het appartement vonden rechercheurs verschillende soorten drugs, versnijdingsmiddelen en medicijnen. Verder lag er 26.000 euro aan contanten en nam de politie een aantal exclusieve merkhorloges in beslag. In alle drie de zaken is een bestuurlijk traject gestart om te zien of de woning gesloten kan worden.