De politie heeft in een onderzoek naar witwassen van geld en handel in kweekmaterialen voor hennepteelt invallen gedaan op zes locaties in Arnhem, Huissen en Nieuw-Vennep. Daarbij is onder meer beslag gelegd op kilo’s wiet, een grote hoeveelheid cash en dure tassen en merkkleding.

De politie startte het onderzoek nadat er informatie was binnengekomen over een echtpaar uit Huissen. Hun uitgaven bleken niet in overeenstemming met hun inkomsten. Daarnaast wordt de man van het stel verdacht van betrokkenheid bij de handel in artikelen die gebruikt worden bij hennepteelt.

De politie deed op zes verschillende locaties invallen. Het ging daarbij om twee bedrijfspanden in Nieuw-Vennep, twee woningen in Huissen en een coffeeshop annex woning in Arnhem-Noord. Bij de doorzoekingen werd in totaal 6 kilogram wiet, een vuurwapen met munitie en 25.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast werd beslag gelegd op diverse luxe goederen zoals tassen, merkkleding en schoenen. In één van de bedrijfspanden in Nieuw-Vennep troffen agenten goederen aan die bestemd zijn voor de hennepteelt. Ook die goederen zijn in beslag genomen. Er zijn op dit moment geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek loopt nog.