©️Politie

Cash, horloges, auto’s en kleding in beslag bij invallen cocaïnesmokkel via containers haven Rotterdam

De politie heeft in een onderzoek naar smokkel van cocaïne via containers in de Rotterdamse haven, invallen verricht en tonnen cash, horloges, auto’s en kleding in beslag genomen.

Het onderzoek naar verdachten die betrokken zouden zijn bij de invoer van grote partijen cocaïne via containers in de Rotterdamse haven. Het onderzoek startte in februari van dit jaar en is een vervolg op eerdere onderzoeken. Op maandochtend zijn invallen en doorzoekingen gedaan in woningen in Rotterdam, Bleiswijk, Hank, Etten-Leur, Ridderkerk en Uithoorn.

Op de verschillende adressen werden in totaal vijf personen aangehouden van 25, 26, 30, 41 en 50 jaar oud. Bij de acties werd ook veel dure designerkleding, horloges, auto’s (2) en 240.000 euro gevonden en in beslag genomen.

Op dinsdag werden nog twee verdachten aangehouden. Eén van hen is 28 jaar en werd aangehouden in Rozenburg. De ander is 50 jaar en werd op Schiphol aangehouden. Ook deze twee verdachten zijn ingesloten. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.