© Politie

Cash, Rolex horloges en meer in beslag bij invallen illegale gokpaleizen in luxe appartementen Eindhoven

De politie heeft in twee luxe appartementen in Eindhoven een soort gokpaleizen aangetroffen en opgerold.

Er liep al maanden een onderzoek van de financiële recherche van de politie eenheid Oost-Brabant. In de nacht van zondag op maandag kwam de politie in actie en zijn arrestatieteams midden in de nacht binnengevallen in de appartementen in het centrum. Uit het onderzoek was gebleken dat daar bijna dagelijks voor grof geld illegaal werd gegokt. Ook op het moment van de actie bleek dit uiteindelijk het geval.

De appartementen waren met onder andere poker- en dobbeltafels ingericht. Alle spullen die aan de illegale gokactiviteiten waren gerelateerd zijn in beslag genomen. De politie nam ook nog 100.000 euro aan contanten in beslag. Van de bewoner van één van de appartementen heeft de politie dure merkkleding, Rolex horloges en een Mercedes in beslag genomen.

Gedurende het nachtelijke onderzoek in de appartementen kreeg het onderzoeksteam een derde locatie in beeld, waar ook een illegaal gokpaleis bleek te zijn ingericht. Het ging om een bedrijfspand in de wijk Woensel, waar dezelfde nacht nog een inval werd gedaan. Eén van de hoofdverdachten werd daar aangehouden.

Van de aangehouden bezoekers werden de personalia genoteerd en zij werden kort gehoord. Daarna werden zij weer vrijgelaten. De vier hoofdverdachten, mannen (31, 38 en 45 jaar) en een vrouw (22 jaar) uit Eindhoven, zitten voorlopig vast. Zij worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, het faciliteren en exploiteren van illegale kansspelen en casino’s en het witwassen van crimineel verkregen vermogen.

© Politie