© Instagram

Cash, vuurwapen en aanhoudingen bij invallen in groot onderzoek versnijdingsmiddelen voor harddrugs

De politie heeft in een onderzoek naar de handel in versnijdingsmiddelen voor harddrugs, doorzoekingen verricht en verdachten aangehouden.

Een bedrijf in Delft kwam tijdens het onderzoek in beeld voor de invoer van tienduizenden kilo’s paracetamol en cafeïne zonder de benodigde papieren. De 75-jarige eigenaar uit Delft bleek volgens de politie samen te werken met een 32-jarige Rotterdammer voor het opslaan van de medicijnen. Daarna werd de paracetamol opgehaald door een 27-jarige Rotterdammer die het vervoerde naar een garagebedrijf in Ridderkerk, waar op het terrein een keet was neergezet die was ingericht als versnijdingspand.

Op vrijdag 28 mei was het onderzoek in een fase beland dat de verdachten konden worden aangehouden. De man uit Delft en zijn twee vermoedelijke handlangers werden gearresteerd, net als de 58-jarige Rotterdamse eigenaar van het garagebedrijf. Tijdens de inval werden twee 23-jarige Rotterdammers op heterdaad betrapt terwijl zij bezig waren met het versnijden en bewerken van paracetamol en cafeïne. Ook zij zijn aangehouden en de situatie zorgvuldig vastgelegd.

Na het veiligstellen bleek dat er al 464 kilo paracetamol met cafeïne versneden was om gebruikt te worden voor heroïneproductie. Daarnaast lag er nog 125 kilo cafeïne en 373 kilo paracetamol om verder te bewerken. Gedurende de doorzoekingen werden er nog 36 tonnen van 25 kg paracetamol gevonden, chemische grondstoffen waarmee harddrugs gemaakt kunnen worden, 24 kilo viagra-pillen, 30.000 euro aan contant geld en een vuurwapen. Het onderzoek wordt nu voortgezet.