Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Cash, wiet en luxe auto’s in beslag genomen bij doorzoeking inzake witwassen

De politie in Helmond heeft in een onderzoek naar witwassen aanhoudingen verricht. Hierbij zijn auto’s, een vuurwapen veel cash en wiet in beslag genomen.

Eerder deze maand gingen financieel experts van de politie op onderzoek uit na aanwijzingen dat een 59-jarige man uit Helmond zich mogelijk bezig zou houden met het witwassen van crimineel verkregen vermogen. Uiteindelijk werd dinsdagmiddag een doorzoeking verricht in de woning van de verdachte.

Hierbij werden tienduizenden euro’s en een vuurwapen aangetroffen. Naast het geld en wapen heeft de politie ook twee luxe auto’s in beslag genomen. Een stukje verderop stond een huurauto waarin een flinke hoeveelheid wiet lag. Omdat het vermoeden bestond dat een familielid van de verdachte hiermee te maken had werd ook hij aangehouden.

In de woning van deze 38-jarige Helmonder werd bij een doorzoeking voornamelijk administratie meegenomen. De vermoedelijke huurder van de auto bleek een 60-jarige man uit Helmond te zijn. Hij werd even later ook aangehouden in verband met de partij wiet die in de auto lag.