66 jaar cel geëist tegen Bossche bende voor rippen wiethokken

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in totaal 66 jaar gevangenisstraf geëist tegen leden van de Bossche bende voor onder meer het rippen van wiethokken en gewelddadige diefstallen.

Volgens het OM vormden zeven van de elf verdachten een criminele organisatie. ‘De verdachten hielden zich voornamelijk bezig met het rippen van hennephokken. Deze strafbare feiten werden goed voorbereid en vermoedelijk gepleegd door een groep die strak georganiseerd en professioneel te werk ging. Het gebruik van geweld werd daarbij niet geschuwd’, aldus de officieren van justitie.

De verdachten zouden de beschikking hebben gehad over meerdere vuurwapens, zowel automatische en half-automatische vuurwapens, maar ook vuurwapens geschikt om knalpatronen af te vuren. ‘Dat van het bezit van vuurwapens ook het gebruik van vuurwapens komt, is in deze zaak ook weer naar voren gekomen.’ Volgens de officieren van justitie is dat onder meer zichtbaar gebleken bij de overvallen in Born, Heerlen, Almere en Gorinchem. In sommige gevallen werd ook vuurwapengeweld gebruikt.