Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Cel en ontneming van 4,7 miljoen euro geëist voor grootschalige handel in kamagra pillen

Justitie eist 32 maanden cel en een ontneming van ruim 4,7 miljoen euro voor handel in kamagra pillen.

Het OM heeft tegen twee verdachten celstraffen geëist van 32 maanden. Tegen twee andere verdachten eiste het OM een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. De vier worden verdacht van betrokkenheid bij de illegale handel in erectiepillen. Het OM wil ook een bedrag van €4.729.960,95 afpakken. De hoofdverdachten zijn een 58-jarige man, woonachtig net over de grens bij Ter Apel, en een 43-jarige man uit Papendrecht. De handel zou ruim vijf jaar hebben geduurd tot 2018.

De modus operandi van de verdachten was dat zij gebruik maakten van een groot aantal verschillende bedrijven, websites en bankrekeningen. Ook zijn volgens het OM katvangers ingezet. De in Duitsland woonachtige man zorgde voor de hele logistiek; van de inkoop en verzending tot het klantcontact. Ook had hij de beschikking over de bankpassen van diverse rekeningen. De andere man regelde alle online zaken. Hij ontwierp en beheerde de website.

Een 53-jarige man en een 49-jarige vrouw, beiden uit Klazienaveen, hebben geholpen met het draaiende houden van de handel. Zij zorgden door het opzetten van nieuwe BV’s en bankrekeningen, waardoor de praktijken een tijd onder de radar bleven. Ook hielpen ze mee met het inpakken van de erectiepillen. Zo zijn in dit onderzoek door de politie onder meer 440.000 (kamagara)pillen en 170.000 euro aan contant geld gevonden.