De rechtbank heeft twee broers uit Eindhoven een cel en taakstraf opgelegd in verband met grootschalige merkfraude.

Volgens de rechtbank handelden de 33-jarige en 31-jarige verdachte van september tot en met november 2016 in vervalste kleding, accessoires en horloges. Ze verkochten onder meer truien, broeken, jassen en riemen vanuit gehuurde opslagboxen aan klanten. Deze artikelen waren voorzien van valse of vervalste merktekens. De rechtbank oordeelt op basis van de bewijzen dat de mannen wisten dat het geen originele merkartikelen waren en dat ze dus vervalst waren.

De rechtbank legt de 33-jarige man een aanzienlijk zwaardere straf op, omdat het initiatief van hem uitging en hij een leidinggevende rol had. Bovendien is hij in 2015 ook veroordeeld voor merkfraude en accepteerde hij in datzelfde jaar een transactievoorstel dat zag op verdenking van merkfraude. De jongste broer krijgt een lagere straf omdat hij niet eerder is veroordeeld voor soortgelijke delicten.

De 33-jarige man heeft een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk opgelegd gekregen. Zijn 31-jarige broer heeft een taakstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk opgelegd gekregen.