© Pixabay on Pexels.com

Cel- en taakstraf voor man die per ongeluk zijn stiefvader in nek schoot in Eindhoven

Een man uit Eindhoven heeft een cel- en taakstraf gekregen na het per ongeluk neerschieten van zijn stiefvader die een kogel in zijn nek kreeg.

De 27-jarige man liep in juni (2022) met een vuurwapen in de zak van zijn vest door zijn woning. Op enig moment viel het wapen uit zijn zak en probeerde de verdachte het op te vangen. Daarbij raakte hij per ongeluk de trekker aan en ging het wapen af. De kogel raakte zijn stiefvader in de nek. Wonderbaarlijk werden geen vitale delen geraakt en raakte het slachtoffer niet ernstig gewond.

De man werd aangehouden voor het schietincident. Hij claimt onschuldig te zijn en zegt uit veiligheidsoverwegingen het magazijn juist uit het vuurwapen gehaald en was zich er niet van bewust dat er nog een kogel in de kamer van het wapen zat. Bovendien richtte hij volgens eigen zeggen niet bewust op iemand en haalde hij de trekker ook niet bewust over. De verdachte vindt dat hij daarom moet worden vrijgesproken.

De rechtbank ziet dit duidelijk anders en heeft de man schuldig bevonden. Hij krijgt een celstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, en een taakstraf van 120 uur. Naast het schietincident is de straf ook voor het verboden vuurwapen en munitie en voor verzet bij zijn aanhouding op verdenking van een ander feit in maart jongstleden toen hij zich lostrok uit de greep van een agente en haar vinger daarbij omboog.