© Instagram

Cel- en taakstraffen voor vader en zoons die samen politieagenten mishandelden

De rechtbank heeft cel- en taakstraffen opgelegd aan een vader en zijn zoons voor het mishandelen van politieagenten.

Surveillerende agenten zagen afgelopen jaar tijdens oudjaarsnacht dat er bij het busstation van Breukelen zwaar vuurwerk werd afgestoken. Meerdere prullenbakken en verkeersborden in de omgeving waren vernield. De man die op dat moment zwaar vuurwerk afsteekt wordt klem gereden. Om te voorkomen dat hij kan ontkomen gaan agenten op hem zitten. Naar nu blijkt is dit de 20-jarige zoon van de medeverdachte.

Zijn vader geeft volgens de rechtbank op dat moment één van de agenten een schop tegen haar hoofd, waarna zijn jongste zoon weet te ontkomen. Hierop ontstaat een gevecht tussen enerzijds de vader en zoons en anderzijds de agenten. Uiteindelijk lukt het de politie om de 50-jarige man en zijn 27-jarige zoon aan te houden. De jongste zoon is op de vlucht geslagen. Later die avond gaan twee agenten naar het ziekenhuis omdat zij gewond zijn. Daar treffen ze toevallig ook de jongste zoon, waarop hij alsnog wordt aangehouden.

De vader (50) en twee zoons van 27 en 20 jaar zijn nu door de rechtbank Midden-Nederland schuldig bevonden en veroordeeld tot (deels) voorwaardelijke gevangenisstraffen en taakstraffen. Ook waren ze betrokken bij vernielingen, bedreigingen en verzetten ze zich tegen hun aanhouding. De vader is – als grootste agressor – veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk.