Cel en tbs geëist voor meerdere keren steken man (die nu invalide is) bij pin in Den Haag

Justitie heeft een gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist voor een straatroof waarbij het slachtoffer meerdere keren werd gestoken bij een pinautomaat.

Op 4 januari 2020 vertrekt de verdachte op zijn fiets van huis met een mes bij zich. Op dezelfde dag is het slachtoffer bij een geldautomaat in Den Haag om te pinnen. Hij treft daar de verdachte op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Het slachtoffer wordt beroofd en gestoken en houdt hieraan zwaar lichamelijk letsel over waar hij zijn leven lang aan zal worden herinnerd. De man zal zijn leven lang invalide blijven door de steekpartij.

De verdachte probeerde het slachtoffer onder bedreiging zijn geld af te pakken. Dit ging niet zoals gepland en de dader begon vrijwel direct in te steken op het bovenlichaam van het slachtoffer. Zelfs als het slachtoffer probeert te ontsnappen, wordt hij door de agressieve dader tegengehouden. Het is een wonder dat het slachtoffer de straatroof heeft overleefd. Het had een ieder die op dat moment bij de geldautomaat stond kunnen overkomen. De willekeur en het grove geweld dat verdachte heeft gebruikt tegen een onschuldige en toevallig aanwezige bij de geldautomaat, vraagt om een zware straf, aldus de officier van justitie.

De verdachte ontkent de feiten in eerste instantie maar later zegt hij in een psychose te hebben gezeten en zich niets te kunnen herinneren. Er is onder meer DNA aangetroffen van het slachtoffer op handschoenen van de verdachte. De officier van justitie is van mening dat het hier gaat om een poging doodslag en eist 4 jaar cel plus tbs met dwangverpleging. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.