© crime-nieuws.nl

Cel en TBS geëist voor roven dure horloges, tassen en sieraden bij brute overval in Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft cel en tbs geëist voor een brute woningoverval. De daders waren op zoek naar dure horloges, tassen en sieraden.

De overvallers drongen in de vroege ochtend van donderdag 18 maart 2021 de woning in Amsterdam-Zuid binnen. Op dat moment waren de vader, de moeder en hun acht weken oude baby in de woning aanwezig. Een man vermomd als pakketbezorger belde aan en nadat de bewoner de deur had geopend drongen twee overvallers met vuurwapens naar binnen.

De slachtoffers werden vastgebonden met tape, snoeren en kabelbinders. Vervolgens gingen de mannen op zoek naar buit. Na ongeveer een half uur gingen ze er met een grote hoeveelheid dure goederen vandoor. Het ging onder meer een Rolex-horloge en dure tassen en sjaals van exclusieve merken als Louis Vuitton, Gucci en Hermes.

De politie werd ingeschakeld en stelde een onderzoek in. Dat leidde naar twee Amsterdammers van 20 en 25 jaar oud. De 20-jarige man wordt ervan verdacht daadwerkelijk de woning te hebben overvallen, samen met een nog niet getraceerde derde verdachte. De 25-jarige man wordt verdacht van medeplichtigheid, hij zou met zijn auto de overvallers hebben gebracht en gehaald. Volgens het OM kan het niet anders dan dat hij van de overval op de hoogte was.

In de woning zijn meerdere dna-sporen aangetroffen van de 20-jarige man. Op camerabeelden is te zien dat kort voor de overval een auto in de omgeving van de betreffende woning parkeert. Een getuige heeft verklaard twee mannen uit die auto te hebben zien stappen waarna één man een pakketbezorgersjasje aantrok. De auto van de 25-jarige verdachte voldoet aan de beschrijving van de getuige. Ook op camerabeelden is te zien hoe twee mannen in de omgeving van de betreffende woning met een grote tas over straat rennen. Het OM gaat ervan uit dat de overvallers op dat moment met de buit onderweg zijn naar de gereedstaande vluchtauto.

De mannen worden verdacht van meerdere strafbare feiten. Beiden zijn psychologisch en psychiatrisch onderzocht. Alles afwegende heeft de officier van justitie tegen de mannen vijf jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.