foto van een zakmes
© Crime-Nieuws.nl

Cel en tbs geëist voor steken drie tieners in rug tijdens ‘Black Friday’ koopavond in Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tbs met dwangverpleging en een celstraf geëist tegen een man voor het neersteken van drie tieners tijdens ‘Black Friday’ in Den Haag.

De koopavond van ‘Black Friday’ kreeg 29 november vorig jaar in Den Haag een heel andere en angstaanjagende betekenis. Tijdens het populaire koopfestijn stak een man in de Grote Marktstraat uit het niets drie tieners met een mes in de rug, aldus het OM.

De 36-jarige man heeft een geschiedenis van psychiatrische klachten. Hij is al eerder vrijwillig en ook gedwongen behandeld geweest voor schizofrenie en psychoses.‘verdachte is zorg mijdend, niet medicatie trouw, cannabis afhankelijk en gebruikt daarnaast MDMA en speed’.

De verdachte verklaarde dat hij de dag van ‘Black Friday’ 2019 meerdere keren wiet, amfetamine en MDMA had gebruikt. Hierdoor zag hij in alle mensen een soort demonen. Hij kreeg een paniekaanval en wilde vluchten. De tieners zouden in de weg gestaan hebben en daarom had hij ze gestoken om verder te kunnen vluchten. Het gebruikte mes had hij weken eerder al aangeschaft om naar eigen zeggen zelfmoord te plegen.

Volgens de deskundigen van het Pieter Baan Centrum lijdt de verdachte aan een ernstige, chronische, psychotische stoornis in het kader van schizofrenie. De officier van justitie heeft tegen de 36-jarige Hagenaar tbs met dwang geëist plus een celstraf van vier jaar. De rechter doet binnenkort uitspraak.