Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Cel en TBS voor oom die nichtje tientallen keren ernstig en op grove wijze liet misbruiken door mannen

De rechtbank heeft de 45-jarige Michel M. uit Winschoten een celstraf van acht jaar en tbs opgelegd voor stelselmatig seksueel misbruik en uitbuiting van zijn nichtje (13).

De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie. Naast het seksueel misbruik veroordeelde de rechtbank M. ook voor het maken van kinderporno van het meisje.

Het slachtoffer werd vanaf begin 2015 twee jaar lang tientallen keren op grove wijze misbruikt door meerdere mannen. Het misbruik moest het meisje zelf filmen en naar haar oom opsturen. Soms kreeg ze vooraf drugs zoals wiet of cocaïne toegediend.

Het meisje stapte vorig jaar juni zelf naar de politie waarna haar oom werd aangehouden. Na onderzoek van het OM zijn zeven andere mannen getraceerd die het meisje ook hebben misbruikt. Die zaak moet nog voor de rechter komen.

M. bood zijn nichtje online aan in onder meer seksadvertenties. Zelf ziet hij niet in wat hij fout heeft gedaan en claimt dat zijn nichtje dit allemaal zelf wilde. De man is naast zijn celstraf ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 100.000 euro.