Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Cel- en werkstraf geëist tegen leverancier valse kentekenplaten uit Purmerend

Justitie heeft een voorwaardelijke celstraf en een werkstraf geëist tegen een leverancier van valse kentekenplaten uit Purmerend.

Tegen De 59-jarige leverancier van valse kentekenplaten heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bij de rechtbank Amsterdam een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een werkstraf van 60 uur geëist.

Tegen vier medeverdachten, klanten van de handelaar, betrokken bij diefstal en heling van gestolen auto’s, eiste het OM ook voorwaardelijke gevangenisstraffen van twee tot drie maanden en werkstraffen van 80 tot 120 uur. Tegen een zesde verdachte, volgens het OM een doorgewinterde autodief, eiste de officier van justitie van het Landelijk Parket een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

De officier van justitie van het Landelijk Parket houdt de kentekenfabrikant verantwoordelijk voor het faciliteren van autodiefstallen. Zonder de valse platen konden de gestolen auto’s niet de weg op of waren ze niet te verkopen. De officier van justitie eiste tegen hem ook een verbod van twee jaar om zijn beroep uit te oefenen.