© crime-nieuws.nl

Cel geëist na bouwen verborgen ruimtes voor drugs terwijl politie live meekeek via verborgen camera

Justitie heeft gevangenisstraffen geëist tegen twee mannen die gepakt werden in een loods in Koudekerk aan den Rijn. De politie zag via een verborgen camera hoe een grote lading pillen in een auto werd geladen.

De loods was eerder in 2021 al in beeld gekomen bij de politie vanwege verdachte activiteiten. In december werd stiekem een camera geplaatst waarmee de politie live kon meekijken wat er allemaal binnen gebeurde. De mannen zijn die decembermaand meerdere keren te zien geweest op de camerabeelden. Ze waren druk bezig met twee auto’s die er stonden, met slijpen, lassen, bedraden, stofferen. Volgens het OM blijkt uit de beelden overduidelijk dat ze bezig waren geheime ruimtes in de auto’s te maken.

Op 28 december 2021 was op de camera’s te zien hoe er met zakken pillen werd gesleept die in een auto zijn geladen. De politie besloot om in te grijpen en heeft die dag vijf mannen aangehouden. Er werden 300.000 pillen aangetroffen in de loods. Twee van de vijf stonden voor de rechter en hoorden 30 maanden cel tegen zich eisen. De 46 en 48-jarige man zouden de verborgen ruimtes hebben ingebouwd. De andere verdachten komen later voor de rechter.