In Duitsland is 7,5 jaar gevangenisstraf geëist tegen de Nederlandse atlete Madiea G. die gepakt werd met miljoenen euro’s aan harddrugs.

Op 18 juni werd de atlete tijdens een routinecontrole gepakt met ruim 50 kilo drugs. In de achterbak troffen agenten 43 kilo XTC en 13 kilo methamfetamine aan. Verder onderzoek leverde ook nog ruim 12.000 euro aan contanten in het dashboardkastje.

G. heeft altijd volgehouden dat zij niets wist van drugs. Naar eigen zeggen was ze op weg naar een training. De Duitse autoriteiten geloven haar verhaal niet en hebben nu een langdurige gevangenisstraf geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.

Madiea G. maakte in 2016 deel uit van de atletiekploeg die meedeed aan de Olympische Spelen. De nationaal indoorkampioene op de 400 meter had zich met de Nederlandse estafetteploeg voor het WK op de 4×400 meter geplaatst. G. maakt inmiddels geen deel meer uit van het team.

UPDATE: De officier van justitie heeft 7,5 jaar geëist maar de rechter heeft een hogere straf opgelegd aan de Nederlandse atlete. Madiea G. is veroordeeld tot 8,5 jaar gevangenisstraf.