Cel geëist tegen chauffeur die zei dat hij was beroofd van half miljoen euro aan elektronica

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een jaar celstraf geëist tegen een vrachtwagenchauffeur die beweerde dat hij overvallen was en zijn lading van een half miljoen euro was gestolen.

De 30-jarige man meldde dat hij in september 2016 op een industrieterrein in Utrecht werd gedwongen te stoppen door een man met een vuurwapen. Vervolgens moest hij onder dwang en bedreiging rijden naar Lelystad. In de wagen lag een lading elektronica ter waarde van bijna een half miljoen euro. De lading was na de ‘overval’ verdwenen.

Kort na de diefstal maakte een van de gestolen producten contact met het internet. Dit was toevallig in de woonplaats van de chauffeur, namelijk in Nieuwegein. Dat was niet alles want volgens de officier van justitie begon de man enkele dagen na de overval zijn schulden af te betalen. Verder is er ook geen ander bewijs gevonden voor een mogelijke overval.

Tegen de chauffeur is een gevangenisstraf van twaalf maanden geëist. De rechtszaak werd bij verstek behandeld want de verdachte is net als de lading van een half miljoen euro spoorloos verdwenen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.