Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Cel geëist tegen drugsdealer in Den Haag die agent bijna dood heeft gereden

Justitie heeft een gevangenisstraf geëist tegen een drugsdealer die een agent bijna dood heeft gereden in Den Haag.

De politie wilde op 7 januari in Den Haag de verdachte aanhouden naar aanleiding van meldingen dat er gedeald werd bij een wooncomplex. Nadat geconstateerd werd dat de verdachte drugs verkocht uit zijn auto, werd besloten om in te grijpen. Eén van de agenten liep naar de auto, trok het portier open en pakte de man vast om hem aan te houden. De bestuurder was wat anders van plan en gaf daarop plankgas.

De agent werd meters meegesleurd met de auto voordat hij zich kon losmaken. Zijn collega, die op dat moment naar hun eigen auto rende om de achtervolging in te zetten, werd volgens het OM zonder pardon door de verdachte aangereden. De agent belandde met een harde klap op de motorkap. Uiteindelijk viel hij daar ook weer vanaf, waarna de wielen van de auto hem op een haar na misten.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft verdachte zich schuldig gemaakt aan drugs dealen, poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel aan de eerste agent en poging doodslag op de tweede agent. ‘Hij wilde zo snel mogelijk weg komen, zelfs al was dat ten koste gegaan van het leven van een ander’.

Tegen de man is een straf van 36 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, geëist. Daarnaast moet zijn rijbewijs worden ingetrokken voor de duur van twee jaar, als het aan het OM ligt. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.