© crime-nieuws.nl

Cel geëist tegen fruithandelaar uit Zwijndrecht voor witwassen tonnen drugsgeld en Rolex horloges

Justitie heeft een gevangenisstraf geëist tegen een fruithandelaar uit Zwijndrecht voor het witwassen van tonnen aan drugsgeld.

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk geëist, tegen de fruithandelaar en transportondernemer. Over de herkomst van het geld heeft de verdachte nooit een verklaring willen geven. ‘Maar voor mij is het wel duidelijk hoe de verdachte aan al deze contanten is gekomen. Dat springt uit het hele strafdossier.’ Aldus de officier tijdens de rechtszaak.

De man zou voorkomen in grote onderzoeken rond drugssmokkel. Hij heeft zich volgens de officier ingelaten met een lucratieve parallelhandel waarvoor zijn bedrijf de dekmantel was. Bij de verdachte zijn bij verschillende doorzoekingen tonnen, een totaalbedrag van 863.790,40 euro, aan contant geld en drie Rolex horloges aangetroffen.

De man verklaarde dat het ging om spaargeld en dat het geld daarnaast ook verdiend zou zijn met een handel in fietsen vanuit de voortuin. De administratie van de ondernemer was volgens het  OM een moeilijk te ontwarren kluwen. Tussen contante stortingen en de administratie kon geen concrete en controleerbare samenhang worden vastgesteld. De rechtbank doet op 21 mei uitspraak.