Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen geëist tegen twee broers die na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem werden gepakt met drugs, cash geld en een vuurwapen.

Bij twee broers, die samen in een portiek woonden, werden vorig jaar meerdere hoeveelheden harddrugs, flink wat cash en een vuurwapen aangetroffen. De politie deed een inval na een aantal meldingen via Meld Misdaad Anoniem. In de badkamer vonden ze een klein drugslab, alles leek klaar om te gaan produceren.

De twee broers, 50 en 47 jaar, hadden beiden een woning in hetzelfde portiek aan de Goeverneurlaan. In de badkamer van de oudste broer trof de politie allerlei spullen die gebruikt worden voor de productie van harddrugs. Grote emmers, maatbekers, jerrycans met chemische vloeistoffen, flessen gootsteenontstopper. ‘Kennelijk was hier sprake van een mogelijke vervaardiging of verwerking van synthetische drugs,’ aldus de forensisch experts.

In het huis van de oudste broer lagen ook drie grote zakken met ruim 8.000 xtc-pillen. Bij de jongste broer werd cocaïne gevonden, een vuurwapen dat in een tasje achter de bank lag, bijna 40.000 euro aan contant geld en een grote hoeveelheid medicijnen. Daarnaast bleek hij de eigenaar van een opslagbox waar ook nog eens 43 kilo aan poeders werd aangetroffen die MDMA bevatten, plus andere goederen die te maken kunnen hebben met de productie van drugs.

Beide broers zijn eerder veroordeeld voor drugsfeiten. Beiden hebben daarvoor al eerder vastgezeten. Volgens de officier van justitie zijn de broers verantwoordelijk voor wat er in hun eigen woning is aangetroffen, maar zijn ze daarnaast samen verantwoordelijk voor de inhoud van de opslagbox. Tegen de oudste broer eiste het Openbaar Ministerie 40 maanden cel en tegen de jongste 36 maanden.