verbod motorclub bandidos, om bandidos mc verbod, verbod justitie bandidos
© bandidos mc (Bandidos mc) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Cel geëist tegen leden motorclub Bandidos chapter Sittard voor geweld, wiet, wapens, afpersing en witwassen

Justitie heeft gevangenisstraffen geëist tegen leden van motorclub Bandidos.

Volgens de officier van justitie is het Bandidos-chapter Sittard een criminele organisatie. De leden zouden zich schuldig maken aan witwassen, diefstal, hennepteelt, handel in drugs, geweld, wapenbezit en afpersing. Hiervoor zijn gevangenisstraffen variërend van drie maanden tot vijf jaar en zeven maanden cel geëist.

De leider Harrie R. hoorde een celstraf van twintig maanden tegen zich eisen. De zwaarste strafeis was vooreen 57-jarige man uit Valkenswaard. Volgens het OM zou hij hebben geprobeerd om een lid van een concurrerende motorclub om het leven te brengen. Van de 25 verdachten kwamen er negen opdagen bij de rechtszaak.

Bij de aanhoudingen van de verdachten nam de politie in totaal 28 versleutelde telefoons in beslag. Slechts één telefoon kon worden uitgelezen door specialisten. Bij de andere 27 lukte het de politie niet om de toestellen te kraken. Tijdens verhoren heeft geen enkel lid van de Bandidos een inhoudelijke verklaring afgelegd. De rechtbank doet naar verwachting begin juli uitspraak tegen de verdachten.