© crime-nieuws.nl

Cel geëist tegen Rotterdammer voor productie en handel in grote partijen xtc

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf geëist tegen een man uit Rotterdam voor de productie en handel in grote partijen xtc.

Het onderzoek waarbij de 34-jarige Rotterdammer in beeld kwam, werd gestart nadat twee mannen gepakt werden voor handel in drugs via pakketjes op de post. De verdachten uit Voorburg en Pijnacker verkochten drugs via het darkweb en deden de pakketten in Duitsland op de post. Een van hen werd in Duitsland veroordeeld tot 6 jaar cel, de ander in Nederland tot 5 jaar cel.

In het onderzoek bleek dat er geregeld contact was met een man uit Rotterdam. Het vermoeden ontstond dat die de drugs leverde. Op 22 april vorig jaar werd de nu 34-jarige man opgepakt en werden doorzoekingen gedaan. Bij de man thuis werd ruim 20.000 euro aangetroffen. Gelet op het feit dat hij al vijf jaar geen bekende legale inkomsten meer had, moet dit volgens het OM uit misdrijf afkomstig zijn. Er werden meerdere goederen aangetroffen die bestemd waren voor de productie van drugs, ondergebracht bij zijn zus thuis. En bij zijn oma trof de politie ook spullen voor drugslabs aan, zoals chemicaliën, ketels en gasmakers.

De verdachte werd een tijdlang geobserveerd en daaruit bleek dat hij regelmatig naar een loods in Barendrecht reed. Hier werd duidelijk dat er nog recent op grote schaal drugs waren geproduceerd. In het pand bleek een partij xtc te liggen. Het ging in totaal om bijna 400.000 pillen.

Uit het dossier blijkt volgens het Openbaar Ministerie dat de verdachte het hele proces van grondstof tot eindproduct beheerste. ‘Hij heeft duidelijk belangrijke kennis en ervaring,’ zei de officier van justitie. ‘Dat wordt bevestigd door de forse voorraad aan specialistische goederen bij oma, de unieke productiebeschrijvingen en zijn betrokkenheid bij het ontwerpen van de ketels.’

Het OM eiste tegen de 34-jarige Rotterdammer 9 jaar cel. Volgens het OM heeft hij ook een mededader gehad bij de productie. Een 66-jarige Rotterdammer stond daarvoor terecht en hoorde 6 jaar cel tegen zich eisen. Een vader en zoon uit Spijkenisse, die de loods in Barendrecht ter beschikking hadden gesteld, hoorden 4 jaar tegen zich eisen. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.