Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Cel geëist tegen vader uit Gouda die baby dood heeft geschud omdat ze hem stoorde tijdens het gamen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft acht jaar gevangenisstraf geëist tegen een vader voor het doodschudden van zijn baby.

De moeder was op 1 november 2020 naar de kapper en vader en dochter waren alleen thuis. Volgens het OM heeft de 34-jarige man uit Gouda de baby kort na het vertrek van de moeder mishandeld. Pas na een half uur belde de vader met 112. Over wat er was gebeurd, legde hij in eerste instantie wisselende verklaringen af. Hij ontkende iets te hebben gedaan maar gaf na acht maanden pas toe zijn dochter door elkaar te hebben geschud tot ze stil werd. De man was gefrustreerd omdat ze hem stoorde tijdens het gamen.

Volgens de officier van justitie heeft de vader zich schuldig gemaakt aan doodslag en had daarbij ‘voorwaardelijk opzet’. Dat betekent dat hij willens en wetens de aanmerkelijke kans aanvaard heeft dat zijn dochtertje door zijn optreden zou komen te overlijden. ‘Hij wist dat het schudden van een kindje gevaarlijk en dodelijk kan zijn’, aldus de officier op zitting. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.