Cel geëist tegen voormalig scheidsrechter Dick Jol inzake mishandeling

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft onder meer een celstraf van 90 dagen geëist tegen voormalig voetbalscheidsrechter Dick Jol inzake mishandeling en bedreiging.

Als het aan justitie ligt gaat Dick Jol de cel in en moet hij daarnaast ook nog een werkstraf van 180 uur verrichten. Verder werd er een schadevergoeding voor de slachtoffers geëist en een proeftijd van twee jaar.

De voormalige eredivisie scheidsrechter wordt ervan verdacht een man en vrouw te hebben mishandeld bij een ruzie november 2015 in Den Haag. Het stel zou zijn geslagen met een pijp en daarnaast zouden ze ook nog eens bedreigd zijn met de dood.

De ruzie ontstond nadat de man en vrouw op een scooter over de stoep reden voor de woning van Jol. De ex-scheidsrechter werd boos waarna er een handgemeen ontstond waarbij de man en vrouw zouden zijn geslagen met de pijp.

“Als je dochter van drie op de stoep bijna wordt doodgereden door een scooter en ze je – als je daar wat van zegt – toeschreeuwen ‘wat je met je grote kankerbek moet’, dan vind ik het logisch dat je iemand een duw geeft.” Aldus de voormalig topscheidsrechter destijds. De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.