Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Cel geëist voor blokken cocaïne en half miljoen cash in verborgen ruimtes Maastricht

Justitie heeft een celstraf en boete geëist tegen man die gepakt werd met blokken cocaïne en ruim een half miljoen cash in zijn woning in Maastricht.

Het onderzoek 26Soca is gestart op basis van informatie dat een 30-jarige man uit Maastricht zich bezig zou houden met grootschalig witwassen en handel in verdovende middelen. De politie heeft vervolgens gesprekken getapt, observaties uitgevoerd wat leidde tot doorzoekingen van de woning, schuur en auto van de verdachte. Op 13 juni 2020 werd de man aangehouden in Maastricht.

Volgens het OM was de verdachte in het bezit van 24,7 kilo cocaïne en 542.485 euro in contanten, die in zijn huis, schuur en auto zijn aangetroffen. Daarnaast wordt de man verdacht van het bezit van een pistool, magazijn en munitie. De politie trof die spullen, met een deel van de drugs, weegschalen en verpakkings- en versnijdingsmateriaal, aan in een afgesloten kelderkast.

Een kilo cocaïne en een deel van het geld werden aangetroffen in een verborgen ruimte van de auto, waarvan verdachte gebruikmaakte. Het OM is van mening dat verdachte de auto heeft witgewassen, door het eigendom te verhullen. De verborgen ruimte in de auto heeft een professioneel aangelegde elektrische vergrendeling die met een magneet geopend kan worden. De officier van justitie op zitting: ‘Dergelijke, professioneel aangebrachte, verborgen ruimten dienen enkel om strafbare goederen aan het ambtelijk toezicht te onttrekken. In de regel is zo’n ruimte er bovendien niet voor eenmalig gebruik.’

De officier van justitie heeft 65 maanden cel en een boete van 40.000 euro geëist tegen de man. De officier van justitie heeft in zijn strafeis meegewogen dat verdachte niets heeft willen verklaren. ‘De verdachte heeft geen aanleiding gegeven tot straf verlagende overwegingen.’ De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.