Blokken cocaïne (foto ter illustratie)

Cel geëist voor grote partij cocaïne in verborgen ruimte huurauto op Rijksweg A2

Justitie heeft een gevangenisstraf geëist tegen twee mannen die gepakt werden met 104 kilo cocaïne in een verborgen ruimte van een huurauto.

Op 7 augustus 2020 gaf de politie een auto op de Rijksweg A2 richting Amsterdam een stopteken voor een controle. Reden hiervoor was onder meer een ANPR-melding dat de APK was verlopen en dat in een soortgelijke Mercedes Citan van hetzelfde autoverhuurbedrijf een verborgen ruimte was aangetroffen. Het voertuig is daarop aan de kant gezet en gecontroleerd. Twee mannen, een 31-jarige Irakees en een 25-jarige Albanees, zaten in de auto.

De politie heeft de auto doorzocht en onder een vloermat in de laadruimte is een grote verborgen ruimte aangetroffen. De ruimte kon alleen op ingenieuze wijze worden geopend en gesloten. De politie trof daarin 104 pakketten cocaïne aan. De drugs zijn in beslag genomen en de twee mannen zijn aangehouden.

Bij fouillering van de bijrijder trof de politie bij hem twee PGP-telefoons aan en in het middenconsole van de auto nog een derde. De telefoons zijn in beslag genomen eveneens een geldbedrag van 2200 euro die de bijrijder op zak had.

‘Het handelen van verdachten is ernstig strafbaar en dus zijn de door het Openbaar Ministerie gehanteerde richtlijnen niet mals.’ Aldus de officier van justitie tijdens de rechtszaak. Tegen de verdachten is een gevangenisstraf van 4,5 jaar geëist. De rechtbank doet op 12 februari uitspraak.