Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Cel geëist voor partij cocaïne gepakt in Ypenburg na anonieme tip en observatie

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen geëist voor drugssmokkel. De verdachten werden gepakt met een partij cocaïne na een tip.

De politie stelde op maandag 24 juni 2019 na een tip een onderzoek in. Hierbij werden een aantal verdachten geobserveerd wat leidde naar een bedrijventerrein in Ypenburg. Op het moment dat er een overdracht plaatsvond kwam de politie in actie.

Er werd 20 kilo cocaïne aangetroffen bij een 29-jarige en 22-jarige Rotterdammer en een 65-jarige Litouwse vrachtwagenchauffeur. Het plan was volgens justitie om snel makkelijk geld te verdienen en de partij cocaïne door de chauffeur te laten smokkelen. Na de drugsvangst zijn de verdachten aangehouden en zitten sindsdien vast.

Doorzoeking van de auto van de 22-jarige Rotterdammer leverde ook een vuurwapen op, verstopt in een verborgen ruimte. Tegen hem eiste de officier 48 maanden cel vanwege het begin van de uitvoer van harddrugs én verboden wapenbezit. Tegen zijn handlanger (die niet over een vuurwapen beschikte) was de eis 42 maanden cel, meldt een woordvoerder van het OM.

De zaak tegen de Litouwse vrachtwagenchauffeur ging op het laatste moment niet door wegens het ontbreken van een tolk. Hij zal later nog een keer voor de rechter moeten verschijnen en blijft voorlopig vastzitten.