Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Cel geëist voor schokkende overval op vrouw (75) in Purmerend vanwege conflict met zoon

Op 13 februari 2022 wordt een 75-jarige vrouw in Purmerend het slachtoffer van een schokkende overval in haar eigen woning.

De verdachte, een 47-jarige man uit België, wordt beschuldigd van diefstal met geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het Openbaar Ministerie (OM) eist een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar tegen de verdachte.

De gewelddadige overval vond plaats toen de verdachte, vermomd als pakketbezorger en gewapend met een mes, de woning van het slachtoffer binnendrong. Het politieonderzoek onthulde dat de verdachte een financieel conflict had met de zoon van het slachtoffer. In een poging om informatie te verkrijgen, sleepte de verdachte de vrouw door haar huis, bedreigde haar en nam haar telefoon mee.

De overval nam een gevaarlijke wending toen de echtgenoot van het slachtoffer onverwachts terugkeerde. Hij wist de verdachte te stoppen, die vervolgens vluchtte in een zwart voertuig met een Belgisch kenteken. De politie startte onmiddellijk een onderzoek en kon de verdachte snel volgen via de gestolen telefoon, wat resulteerde in zijn arrestatie.

Het OM is van mening dat de verdachte schuldig is aan diefstal met geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving. De officier van justitie benadrukt dat de impact op het slachtoffer aanzienlijk is. Ze werd bruut overvallen in haar eigen huis en onderging fysiek en mentaal leed. Het OM eist daarom een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar voor de verdachte.