pgp telefoons gekraakt, pgp gekraakt politie, pgp liquidatie diemen, pjotr liquidatie rechtszaak

Cel geëist voor telefonische bedreigingen vanuit de gevangenis in Dordrecht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf geëist tegen een man die twee medewerkers van Samen Veilig telefonisch bedreigd zou hebben. De verdachte zat op dat moment in de gevangenis.

De bedreigingen over de telefoon vonden plaats in februari 2017 vanuit de penitentiaire inrichting in Dordrecht. De verdachte zit daar een celstraf uit voor de mishandeling van zijn ex-partner met de dood tot gevolg.

De officier van justitie rekent het de verdachte zwaar aan dat hij personen heeft bedreigd die sinds het overlijden van zijn ex-partner belast zijn met het organiseren van de zorg voor zijn kinderen. Ontevredenheid over het werk van de organisatie mag nooit reden zijn voor doodsbedreigingen. Ook het feit dat de bedreigingen afkomstig zijn van iemand die veroordeeld is voor een levensdelict heeft de officier als strafverzwarend meegewogen bij het bepalen van de strafeis. Aldus het OM.

Tegen de 45-jarige man is nu negen maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist. Een eventuele straf komt bovenop de straf die de verdachte momenteel al uitzit. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.