© crime-nieuws.nl

Cel geëist voor vuurwapens, wiet en tonnen euro’s cash na sprong uit raam zonnestudio Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een man gepakt met vuurwapens, wiet en tonnen euro’s cash.

Tijdens een ander onderzoek, in juni 2020, werd de man aangehouden nadat hij probeerde te vluchten van de politie en uit het raam sprong van een zonnestudio in Den Haag. De verdachte was volgens het OM die ochtend door zijn zus geïnformeerd over de op handen zijnde doorzoekingen en wilde een doorgeladen automatisch vuurwapen (MP5) met patroonhouders en patronen, dat onder de trap verstopt was, weghalen. Hij was net bezig de traptreden te verbreken toen de politie arriveerde en de man op de vlucht sloeg.

In een woning in Den Haag (op naam van de schoonzus van verdachte) werd diezelfde dag onder meer een doorgeladen vuurwapen (Glock) met patroonmagazijn en patronen, ruim 154.000 euro evenals twee zakken met bijna 1700 gram aan wiet aangetroffen. Een doorzoeking in de woning van verdachte zelf die dag leverde onder meer een contant geldbedrag van ruim 77.000 euro op. De man heeft een bekennende verklaring afgelegd inzake de vuurwapens en de partij wiet.

‘Wat de aangetroffen vuurwapens, patroonhouders en munitie betreft: wij hoeven niet uit leggen waarom het voorhanden hebben van vuurwapens zo gevaarlijk is. Bijna elke dag wordt Rotterdam en omstreken wel opgeschrikt door vuurwapengeweld, met niet zelden dodelijke slachtoffers. Hoewel verdachte niets heeft verklaard over het hoe en waarom van de vuurwapens, doet het bezit van een automatisch vuurwapen het ergste vermoeden. Zeker omdat er ook bijna twee kilo aan henneptoppen is aangetroffen.’, aldus de officier.

Tegen de man heeft de officier van justitie 30 maanden gevangenisstraf geëist voor het bezit van wiet, vuurwapens en crimineel verkregen vermogen. De aangetroffen contante geldbedragen van 154.532,16 euro en 77.740 euro komen wat het OM betreft voor verbeurdverklaring in aanmerking. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.