© Pexels

Cel geëist voor witwassen tonnen euro’s aan contanten met auto’s en skybox voetbalstadion

Het Openbaar Ministerie heeft lange celstraffen geëist voor het witwassen van tonnen euro’s aan contanten.

Het OM heeft gevangenisstraffen tot 42 maanden geëist tegen drie mannen uit ’s-Gravenhage en Wassenaar. Het OM beschuldigt hen van het witwassen van grote sommen geld, die zij verdiend zouden hebben via criminele activiteiten. De mannen zouden het geld hebben witgewassen door middel van contante stortingen op bankrekeningen van door hen opgerichte bedrijven, de aankoop van auto’s en betalingen voor een skybox in een voetbalstadion.

Het onderzoek naar de betrokken bedrijven begon in juni 2015 toen de Belastingdienst vermoedde dat er geen daadwerkelijke handelsactiviteiten plaatsvonden. Ondanks meerdere bestuurswisselingen vonden er nog altijd geldstromen en contante stortingen plaats. In totaal werd er tussen 25 juni 2014 en 4 april 2017 een bedrag van 600.120 euro gestort op de bankrekeningen van de verschillende bedrijven.

Het geld werd vervolgens uitgegeven aan dure auto’s, sieraden en een skybox in een voetbalstadion. De mannen worden verdacht van (mede)witwassen en zitten momenteel vast. De rechtbank doet op 25 april uitspraak.het