In Duitsland zijn opnieuw leden van de Nederlandse Audi-bende veroordeeld tot lange celstraffen voor betrokkenheid bij plofkraken. De verdachten kregen straffen tot zes jaar en acht maanden opgelegd.

De verdachten, vier mannen in de leeftijd van 22 tot 26 jaar, worden beschuldigd van betrokkenheid bij een plofkraak op 24 februari 2016 in Essen. De mannen werden snel na de dubbele plofkraak gepakt in een woning in Essen terwijl ze geld, buitgemaakt bij de plofkraken, aan het tellen waren.

De mannen  afkomstig uit Utrecht zouden een dag voor de plofkraak zijn aangekomen in Essen. Een vierde man had al een woning geregeld waar de plofkrakers zich konden voorbereiden. In de woning werden de gasflessen, kleding, tassen en twee scooters gestald.

‘s Avonds gingen ze in twee teams naar twee banken niet ver van het appartement en pleegden vrijwel tegelijkertijd twee plofkraken. Vervolgens gingen ze met buit weer terug naar het appartement om het geld te tellen.

De politie stelde een onderzoek in en kwam al snel uit bij het betreffende pand. Bij een inval troffen ze vier mannen aan die druk bezig waren met tellen. De verdachten werden opgepakt en zitten sindsdien vast.

Een Duitse rechter heeft de mannen veroordeeld tot jarenlange celstraffen. De drie hoofdverdachten kregen tussen 6 jaar en 6 jaar en 8 maanden opgelegd. De laagste straf kreeg de man die het appartement in Essen regelde. Hij moet 2,5 jaar de cel in.

Onlangs werd ook een ander vermeend lid van de Audi-bende veroordeeld door een rechter in Aken.