In Parijs zijn acht mannen veroordeeld voor een MEGA juwelenroof. De overvallers lukte het om twee keer tientallen miljoenen aan juwelen te roven bij juwelier Harry Winston aan de Avenue Montaigne in Parijs. In totaal werd er voor ruim 100 miljoen euro aan juwelen buitgemaakt.

In 2007 sloeg de bende de eerste keer toe en lieten ze zich insluiten in de juwelierszaak. De volgende ochtend werden medewerkers geslagen, gekneveld en gedwongen om de kluis open te maken. De daders maakten die dag ruim 32 miljoen euro aan juwelen buit.

In 2008 was dezelfde juwelier opnieuw doelwit van de bende. Dit keer kwamen ze overdag gekleed in vrouwenkleren en met pruiken op en maakten in een korte tijd ruim 71 miljoen euro aan juwelen buit.

Het brein achter deze miljoenenroof, een 50-jarige man, is veroordeeld tot 15 jaar cel. De man is geen onbkende van justitie hij heeft eerder al 23 jaar vastgezeten voor diefstal en drugshandel. Volgens de aanklager organiseerde hij alles. Hij stelde een team overvallers bij elkaar gaf instructies en zou hebben bemiddeld in de verkoop van de geroofde juwelen.

Ook een 39-jarige bewaker van Harry Winston is veroordeeld omdat hij de overvallers zou hebben voorzien van informatie. Hij moet 5 jaar de cel in. Vier andere mannen kregen zes tot tien jaar cel opgelegd. Twee helers moeten 18 en 9 maanden de gevangenis in. Een groot deel van de buit is nog steeds spoorloos verdwenen.