Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 12 jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist tegen een man die verdacht wordt van het neerschieten van een 21-jarige man in Groningen. Het slachtoffer is hierdoor voor het leven verlamd.

Op 15 oktober 2017 fietste de 21-jarige student vanuit de binnenstad over de Korreweg naar huis. Drie mannen spraken hem aan en vroegen of hij wat wilde drinken. Toen het slachtoffer stopte werd hij vastgepakt en om onbekende reden in zijn lies geschoten. Toen hij wegrende werd er nog vier keer geschoten. De student werd twee keer in zijn rug geraakt en raakte zwaargewond. In het ziekenhuis bleek dat hij voor het leven verlamd zal blijven.

De politie startte direct een onderzoek en kon vrij snel twee verdachten aanhouden die zichzelf meldden. De derde verdachte die geschoten zou hebben werd later pas aangehouden dankzij onder meer het verspreiden van zijn foto en naam. Op 6 november werd de vermeende schutter aangehouden in een woning in Groningen.

De officier van justitie heeft 12 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen de verdachte. De officier is van mening dat een gevangenisstraf van lange duur moet worden opgelegd aan de verdachte. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.