2,5 jaar cel voor president Hells Angels Haarlem

De president van de Haarlemse chapter van motorclub Hells Angels, de 34-jarige Lysander de R., is veroordeeld tot 2,5 jaar cel vanwege verboden wapenbezit en mishandeling.

De rechtbank acht bewezen dat De R. te maken had met een groot wapenarsenaal dat in september 2014 werd aangetroffen in een loods in Haarlem. De politie vond destijds onder meer een raketwerper, granaten en een uzi.

De president van de Haarlemse Hells Angels wordt ook gestraft voor een mishandeling bij een caféruzie in Heemskerk eind 2014. Daarbij liepen meerdere mensen letsel op.

De politie kwam De R. op het spoor door een DNA-spoor op een aantal wapens. Het ging onder meer om sporen op tape dat om de lanceerbuis van een raketwerper zat. Eind april 2015 werd De R. aangehouden door de politie.

Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden drie jaar celstraf geëist tegen de verdachte. De veroordeelde mannen, Lysander de R. en zijn schoonvader Frits P. (54), hebben laten weten in hoger beroep te gaan. De loods was eigendom van P. die ook 2,5 jaar cel opgelegd heeft gekregen.