20 jaar cel en tbs voor Johan P. om doden en verkrachten Mariska Peters

De oom van de vorig jaar vermoorde Mariska Peters, de 52-jarige Johan P., heeft 20 jaar cel plus tbs gekregen voor de moord op en verkrachting van zijn 21-jarige nichtje.

Het OM had 15 jaar en tbs geëist. Het slachtoffer, Mariska Peters, verdween van 8 op 9 februari 2015 en werd twee weken later in de Haterste Vennen bij Nijmegen teruggevonden. Al die tijd had Johan P. mee helpen zoeken en deed zich voor als bezorgde en zeer behulpzame oom. Na de vondst van haar lichaam liep hij voorin de stille tocht en bij de uitvaart droeg hij de kist van zijn nichtje die hij zelf heeft omgebracht. Toen na onderzoek van de politie zijn DNA in en op haar lichaam en in haar auto werd gevonden werd hij aangehouden.

De rechtbank acht bewezen dat P. vanuit de tbs-kliniek, waar hij toen zat voor een eerdere straf, op 8 februari met zijn nichtje heeft afgesproken en haar vertelde dat ze een pakketje weg kon brengen waarmee ze 250 euro kon verdienen. Dit bleek een grote leugen en Mariska werd oraal verkracht, gewurgd en verstopt in de Haterste Vennen door haar eigen oom.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 15 jaar cel en tbs geëist. De rechtbank heeft een hogere straf opgelegd omdat de rechters het feit dat P. meehielp zijn nichtje te zoeken, zijn familie troostte en zich liet troosten omtrent de verdwijning erg zwaar vinden wegen.