Acht jaar cel voor Tjeukemeermoord

De rechtbank van Leeuwarden heeft de 19-jarige Semih K. veroordeeld tot acht jaar cel voor zijn rol in de zogenaamde Tjeukemeermoord waarbij de 35-jarige Omar Kourrich werd gedood en verbrand. De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Op 20 juni 2013 werd Omar Kourrich vermoord en verbrand aangetroffen op een parkeerplaats bij het Tjeukemeer. Het OM denkt dat Kourrich vermoord is na een conflict inzake de handel in wiet.

Het slachtoffer zou in een sigarenwinkel in Amsterdam gedood zijn door meerdere mensen waaronder de veroordeelde Semih K. Hij heeft Kourrich met een honkbalknuppel geslagen en vastgebonden. Ten tijde van de moord was K. minderjarig. Maar omdat het delict zo ernstig is hij als volwassene berecht.

Twee andere verdachten in de Tjeukemeer moordzaak hebben lagere straffen gekregen. Marian H. is veroordeeld tot twee jaar celstraf. Hendrik van der H. moet 1,5 jaar de cel in voor het helpen bij het dumpen van het lijk.

Semih K. is eind oktober in Amsterdam beschoten door een onbekende persoon. Daarbij raakte hij lichtgewond. Het is niet bekend of het iets met deze zaak te maken heeft.