Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Cel voor man uit Den Bosch vanwege vergaand misbruik stiefdochter van haar negende

De rechtbank heeft een man (64) veroordeeld tot 9 jaar cel voor het jarenlang vergaand misbruiken van zijn stiefdochter.

De verdachte had volgens de rechtbank de eerste keer seksueel contact met zijn stiefdochter toen zij 9 jaar was. Hij zette het vergaande misbruik vervolgens 10 jaar lang met zeer grote frequentie voort. Meestal gebeurde dit in hun woning in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Eenmaal was er seksueel contact tijdens de zomervakantie van 2014 in de Filipijnen. Van de handelingen maakte de verdachte duizenden foto’s en video’s. Het slachtoffer vertelde uiteindelijk aan een collega dat ze werd misbruikt door haar stiefvader en deed vervolgens aangifte bij de politie.

Volgens de verdachte was het contact ook voor zijn stiefdochter een fijne en plezierige bezigheid en nam zij hiertoe impliciet vaak zelf het initiatief. Zij zou hem hebben verleid. De rechtbank vindt dit volstrekt onbegrijpelijk en volledig in tegenspraak met de bevindingen uit het strafdossier. Ook houdt de rechtbank er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachte wist dat zijn gedrag onacceptabel en uitermate verwerpelijk was.