Cel voor mishandelen man en overboeken 400.000 euro van rekening bij beroving in Tilburg

Een man is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor een gewelddadige beroving in Tilburg. Eerder kreeg de man drie jaar cel opgelegd van de rechtbank.

Op 1 augustus 2014 werd een 70-jarige Tilburger in zijn kantoor bezocht door de verdachte en twee handlangers. Het drietal was daar om een schuld van diens voormalige compagnon te innen. De verdachten dwongen hem in te loggen op zijn bankrekening en maakten 400.000 euro over naar de rekening van diens voormalige compagnon. Na de overboeking en mishandeling namen de verdachten zijn laptop, telefoon, sleutels, horloges, portemonnee en zonnebrillen mee.

Eerder had de rechtbank geoordeeld dat er geen sprake was van zwaar lichamelijk letsel maar op basis van nieuwe informatie is het hof tot een andere conclusie gekomen. Zodoende is de straf nu ook hoger uitgevallen dan eerder opgelegd door de rechtbank. Naast het uitzitten van een celstraf moet de 45-jarige verdachte ook een schadevergoeding van ruim 122.000 euro betalen aan het slachtoffer.