Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Cel voor vader uit Bergen na jaren misbruiken stiefdochters en ontucht biologische dochter

Een vader uit Bergen moet 6 jaar de cel in voor het misbruiken van zijn twee stiefdochters en ontucht met zijn biologische dochter.

De 50-jarige man ontkent de beschuldigingen en zegt dat de slachtoffers allemaal liegen. De rechtbank gaat daar niet in mee en acht de aangiftes betrouwbaar. Daarnaast is er genoeg steunbewijs waaruit het misbruik blijkt. De rechtbank kijkt daarbij naar verklaringen van getuigen, chatberichten en de verklaring van hemzelf. 

De man misbruikte zijn oudste stiefdochter vanaf haar tiende tot ze 22 jaar oud was. Het begon met zoenen en ging steeds verder. Vanaf haar dertiende zou de man ook gemeenschap met haar hebben gehad. Het misbruik vond plaats in de woning waar ze opgroeide. Daarnaast misbruikte de man nog een stiefdochter. Ook betastte hij volgens de rechtbank zijn eigen dochter toen zij jonger was dan 12 jaar. 

De vader maakte een zeer ernstige inbreuk op de lichamelijke en psychische integriteit van zijn (stief)dochters. Ook maakte hij misbruik van de overmacht die hij als vader en als volwassen man heeft over zijn (stief)dochters. De rechtbank heeft 6 jaar gevangenisstraf opgelegd. Daarnaast moet hij een schadevergoeding aan de slachtoffers betalen.