Cel voor vrouw uit Enschede die miljoen euro verduisterde van werkgever

De rechtbank Overijssel heeft een 58-jarige vrouw uit Enschede veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De vrouw werd schuldig bevonden aan verduistering van bijna een miljoen euro van haar werkgever.

De vrouw werkte als medewerkster financiële administratie bij een bedrijf in Enschede. In de loop van 11 jaar maakte zij misbruik van het vertrouwen dat haar werkgever in haar had. Op geraffineerde en doelbewuste wijze overmaakte zij stelselmatig geldbedragen naar haar eigen bankrekening.

Met het verduisterde geld kocht de vrouw verschillende luxe dingen voor zichzelf en voor anderen. Zij leefde op grote voet op kosten van het bedrijf. De vrouw liet zich daarbij leiden door hebzucht en had geen oog voor de gevolgen voor het bedrijf.

De verduistering kwam aan het licht door toedoen en ingrijpen van anderen. Het bedrijf ontdekte dat er geld was verdwenen en deed aangifte bij de politie.

De vrouw heeft inmiddels een betalingsregeling getroffen met haar werkgever om het verduisterde bedrag terug te betalen. Het is echter de vraag of zij dit bedrag ooit helemaal zal kunnen terugbetalen.