Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraf en 40K boete voor gooien glas in gezicht meisje bij caféruzie in Oss

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf en boete van 40K vanwege een zware mishandeling in een café. Het slachtoffer, een meisje, kreeg een glas in haar gezicht.

In juni 2017 raakte een tienermeisje (16) betrokken bij een ruzie in een café in Oss. Op enig moment kreeg zij een glas in haar gezicht gegooid. Hierdoor raakte ze nagenoeg blind aan één oog. Dit gezichtsvermogen (van minder dan 5 procent) zal niet verbeteren.

Volgens de 30-jarige verdachte was hij die avond wel aanwezig in het café, maar was hij niet degene die het glas gooide. Hij zou bovendien helemaal niets meegekregen hebben van het hele incident. De rechtbank gelooft de man niet onder meer vanwege verklaringen van verschillende personen die aanwezig waren.

Volgens getuigen was hij wel degelijk degene die het glas naar het meisje gooide. Hij deed dit met kracht, van korte afstand en in een drukke ruimte. De rechtbank vindt al met al een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, op zijn plaats. Daarnaast moet de man een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.