Een man uit Zwolle is veroordeeld tot een gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor het doodschieten van een vriend en het verstoppen van zijn lichaam in de kruipruimte. De verdachte claimde dat het ging om zelfmoord.

De 41-jarige verdachte heeft vanaf het begin verklaard dat zijn jeugdvriend zichzelf op 8 oktober 2018 van het leven beroofde en hij zijn lichaam daarna heeft verstopt. Het slachtoffer werd in stukken gezaagd en vervolgens in zakken verstopt in de kruipruimte van de woning van de verdachte. Ook haalde hij het pistool uit elkaar en gooide delen daarvan in het Noordhollandsch Kanaal bij Alkmaar.

De rechtbank gelooft niet dat het slachtoffer zelfmoord heeft gepleegd, zoals de man vanaf het begin heeft verklaard. Dit scenario is onvoldoende aannemelijk geworden. Volgens deskundigen was er een metaaldeeltje (van een plaatstalen voorwerp) tussen het pistool en het hoofd van het slachtoffer tijdens het schieten. Dat de man dit ontkent maakt zijn verklaring niet aannemelijk. De rechtbank heeft de verdachte 12 jaar en TBS opgelegd. Daarnaast moet hij 15.000 euro betalen aan de nabestaanden inzake de begrafeniskosten. Het is niet bekend of de man in hoger beroep gaat.