Celstraf geëist na chantage via Tinder en zelfmoord slachtoffer op A28

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf geëist tegen een man die verdacht wordt van het chanteren van verschillende slachtoffers via chats en Tinder. Een van de slachtoffers heeft na de chantage zelfmoord gepleegd.

De 23-jarige man deed zich in chatrooms en Tinder voor als jonge vrouw en verleidde zijn slachtoffers tot het sturen van intiem beeldmateriaal. Op het moment dat mensen hiermee akkoord gingen veranderde per direct de toon van het gesprek. De dader dreigde intieme foto’s of video’s die met hem werden gedeeld te verspreiden. Om dit te voorkomen moesten slachtoffers vaak meerdere keren geld overmaken.

De politie komt de verdachte op het spoor naar aanleiding van een tragische gebeurtenis in de nacht van 13 januari op 14 januari 2017. Die nacht wordt een 20-jarige jongen aangereden door een auto op de A28 ter hoogte van Beilen en komt te overlijden. na onderzoek blijkt deze jongen slachtoffer te zijn geworden van de chantagepraktijken. Na geld te hebben overgemaakt werd er nog een geldbedrag geëist door de dader. Het slachtoffer zag op dat moment geen enkele andere uitweg dan zelfmoord.

Na onderzoek aan de telefoon van het slachtoffer komt de 23-jarige verdachte in het vizier van de politie. Daaruit blijkt dat veel meer mensen door het hele land slachtoffer zijn geworden van soortgelijke praktijken. De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan zes maanden voornamelijk met een proeftijd van drie jaar, tegen de verdachte geëist. De rechter doet binnenkort uitspraak.