Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Celstraf geëist tegen Colombiaan voor 5100 kilo cocaïne uit Colombia in loods Oss

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een Colombiaan die gepakt werd in een loods in Oss met een partij cocaïne van 5100 kilogram.

Het gaat om een 28-jarige man uit Colombia die de zegel van de container kwam controleren en fotograferen. De verdachte werd op februari 2018 samen met zeven anderen aangehouden in een loods in Oss. De politie trof in het pand bijna 5100 kilo cocaïne aan, 5091 kilo om precies te zijn.

De reguliere lading in de container uit Colombia was volgens de vrachtbrieven ‘fresh bananas’. De container moest naar een bedrijf in Moerdijk, maar eindigde in een loods in Oss, volgens sommige verklaringen omdat de bananen ‘gecontroleerd’ moesten worden, volgens anderen omdat de loods in Moerdijk al dicht was. De Colombiaan heeft zich, volgens justitie, voortdurend beroepen op zijn zwijgrecht.

In de loods hadden de verdachten die dag twintig dozen bananen geregeld om de dozen waarin de cocaïne had gezeten te vervangen. De verdachten hadden allen een taak waarbij de Colombiaan de verzegeling van de container moest regelen. Tegen de man is zeven jaar cel geëist. De zaak tegen de andere verdachten gaat binnenkort van start.