Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een man die gepakt werd met een partij cocaïne van een half miljoen euro in een verborgen ruimte en vijf PGP-telefoons.

Tijdens een reguliere verkeerscontrole werd op 19 juni 2019 op de A13 ter hoogte van Delft een auto gecontroleerd. Een 22-jarige man uit Roosendaal zat in de auto als inzittende en de wagen bleek op zijn naam te staan. Op de vraag of er drugs aanwezig was antwoordde de man bevestigend en overhandigde een gripzakje met softdrugs.

De politie besloot de auto verder te doorzoeken en troffen in de tas waar de verdachte het zakje uithaalde een ronde magneet aan. Soortgelijke magneten worden vaker gebruikt om verborgen ruimtes te openen. Na grondig onderzoek werd een dergelijke verborgen ruimte ontdekt met daarin 19 pakketten met in totaal 22 kilo cocaïne erin. De drugs heeft een straatwaarde van ruim een half miljoen euro.

De man wordt aangehouden en zijn woning wordt vervolgens doorzocht. De politie treft hierbij zes mobiele telefoons aan waarvan vijf PGP’s blijken te zijn waarmee versleuteld kan worden gecommuniceerd. ‘Het is bekend dat deze gecrypte telefoons vooral in het criminele circuit worden gebruikt. Dat past dus helemaal bij feit dat verdachte zich bezighoudt met vervoeren van drugs.’ Aldus de officier van justitie.

De verdachte verklaarde van niets te weten van drugs in zijn auto. Het OM gelooft dit niet en heeft nu een gevangenisstraf van 3,5 jaar, met aftrek van het voorarrest, geëist tegen de man. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.