Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een man die vrouwen zeker acht jaar lang telefonisch gestalkt heeft met hijgtelefoontjes.

De 49-jarige man uit Den Bosch heeft bekend dat hij de telefoontjes heeft gepleegd. Naar eigen zeggen deed hij dat voor zijn eigen genot. Het gestalk duurde maar liefst acht jaar. Justitie vermoedt dat hij zeker twintig vrouwen heeft lastig gevallen.

De telefoontjes maakten veel impact op de vrouwen. De dader belde sommige slachtoffers wel vijfhonderd keer in een half jaar de tijd. Dit deed hij op alle tijden van de dag en zowel als thuis als op hun werk. Na een uitgebreid onderzoek naar onder meer locaties waar de verdachte zijn toestel opwaardeerde kwam de politie bij de man terecht.

‘Het is een ernstige stalkingszaak in tijd en intensiteit en ik vind een deels onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden hier op zijn plaats met een voorwaardelijk deel van 8 maanden waaraan een behandelverplichting en een contactverbod met de slachtoffers gekoppeld moet worden,’ aldus de officier van justitie.